Oziq-ovqat texnologiyalari bo’yicha tajribali mutaxassis, xitoylik olim Sun Daven bodring koronavirusga qarshi kuchli vosita ekanligini isbotladi. Uning tadqiqotlari bu ne’mat antioksidantlarga boyligini ko’rsatdi.
Masalan, bodring tarkibidagi triterpen moddasi virus paydo bo’lishining oldini olsa, faqat shu sabzavot turidagina mavjud glikozid kukurbitatsin «COVID-19» qarshi kurashishda qo’l keladi.
Sun Davenning fikricha, pandemiya sharoitida kuniga 100 gramm miqdorida bodring iste’mol qilgan odamning virus yuqtirish ehtimoli kam bo’ladi. Olim bodring tanavvulini ertalab, och qoringa tavsiya qilmoqda.
P/S: shundog’am sabzi narxi «osmon» bo’lib turgan bir davrda odamlarimiz palovga qo’shib bora-bora achchiq-chuchukdan ham «parhez» qilishga o’tadi-yov…
@platformauzb