Anor yeyishning ahamiyati nimadan iborat?

– Gemoglobinni oshiradi. Anorning eng mashhur xususiyati anemiyaga qarshi kurashdir.

 

– Anemiyada suyultirilgan anor sharbatini 2 oy davomida ovqatdan 30 daqiqa oldin kuniga 3 mahal 0,5 stakandan iching.

 

– Bosimni pasaytiradi. Anor urug’lari gipertenziv bemorlarda qon bosimini juda yumshoq pasaytiradi.

 

– Quritilgan va choyga qo’shilgan anor membranalari asab tizimini tinchlantirishga, tashvishlardan xalos bo’lishga va tungi uyquni yaxshilashga yordam beradi.

 

– Gormonlar faolligini oshiradi. Anor urug’lari tanadagi gormonal muvozanatni tiklaydigan yog’larni o’z ichiga oladi.

– Shuning uchun, anor urug’ini tupurmang – ularni eyish kerak, ayniqsa hayz ko’rishdan aziyat cheksangiz, bosh og’rig’i yoki menopauza bo’lsa.

 

SoglomHayot