Agar asal uzoq turib shakarlab qolsa tarkibi qanday o'zgaradi?

Haqiqiy asal 3-4 hafta ichida shakarlanib qolishi mumkin. Istisnolik 1 yil davomida suyuq holatda qoladigan veresk va akatsiyadan olinadigan asallar.

– Shakarlanib qolgan mahsulot shifobaxsh xususiyatlarini yo’qotmaydi va uni suyuq holatiga qaytarish mumkin.
– Buning uchun uni suv hammomida 40 °C ga qadar isitib oling. Haroratni oshirmang, aks holda qimmatli moddalar «bug’lanib ketadi».
– Asal organizmga ijobiy ta’sir ko’rsatadigan universal vositadir. U pazandalik, kosmetologiya va tibbiyotda ishlatiladi,
– Shuningdek shakarning foydali va mazali o’rnini bosuvchisi hisoblanadi. Shunga qaramay, «Asalning ham ozi shirin» degan iborani unutmaslik kerak.

SoglomHayot