Tarkibida charchoqni qoldiruvchi va kayfiyatni ko’taruvchi moddalar mavjud.

Qora shokolad tarkibidagi endorfin (baxt gormoni)ning ko’payishini rag’batlantiradi. Bosh miyadagi xursandchilik markaziga ijobiy ta’sir o’tkazadi, organizm faolligini bir me’yorda ushlab turadi.

Shokolad qarish jarayonini sekinlashtirishga yordam beradi. Qora shokolad erkaklarda yurak infarkti yuzaga kelishini 17%ga qisqartiradi, ayollarni esa yosh ko’rinishlarini ta’minlaydi.

Tarkibida 60 foiz kakao bo’lgan qora shokolad e’tiborni jamlashda eng ko’p foyda berishi aniqlandi, biroq u qon bosimini oshiradi.

Olimlar bu muammoni ko’k choy orqali hal qilishni tavsiya qilishadi. Ko’k choy tarkibidagi L-tianin aminokislotasi qon bosimini me’yorlashtiradi.