Ko’k choyni muntazam iste’mol qiladigan insonlar buyrak kasalliklari, bosh og’rig’i, yurak qon-tomir kasalliklaridan kamdan-kam shikoyat qiladi.
Choyni qaynoq holda ichishdan saqlaning. Chunki juda qaynoq holda ichilgan choy issiqligi tufayli ichki organlarga shikast yetkazadi.
Aslo ovqat mahal choy ichmang. Choyni ovqatdan keyin 30-60 minut o’tkach iching.
Bu vaqt davomida ovqat tarkibidagi organizm uchun kerakli bo’lgan moddalar o’zlashtirib bo’linadi.
Sovuq choy ham ichmang. Chunki sovuq choy organizmni bo’shashtiradi.
Uxlashdan oldin achchiq choy ichilsa, uyqusizlik kelib chiqadi.
Dorini hech qachon choy bilan qabul qilmang. Choy tarkibidagi kofein va tanin moddalari dori tarkibidagi shifobaxsh moddalarni parchalab yuboradi.
BO’LIShISh Facebook Twitter AvvalgiO’zbekiston hududiga shimoldan bosqichma-bosqich sovuq havo massalari kirib keladiKeyingiBir «Jiguli» 5 ta mashinani pachoqladi Navbahor Inomjonova O’XShASh MAQOLALARMUALLIFDAN Bu qiziq Xitoy kompaniyalari bilan hamkorlik kengaymoqda Bu qiziq 5 dekabr Butunjahon turk qahvasi kuni Bu qiziq «Gmail» katta uzilishga duch keldi FIKR BILDIRISh Javobni bekor qilish Please enter your comment! Please enter your name here You have entered an incorrect email address! Please enter your email address here
Tavsiya qilamiz Yurtimizda 4 dekabr kuni harorat 22 darajagacha ko’tariladi Behruz Hayitov — 04.12.2023, 06:02 0